Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mecon Mondzorg

Looptijd: van 17 april 2009 tot 31 maart 2012
Plattegrond van de locatie van het project

 

De ontwikkeling van een methode om effectief en efficiënt mondzorg te kunnen verlenen. De methodiek beoogt een grondige reiniging van de gehele mondholte en richt zich met name op ouderen en andere kwetsbare groepen.  

Het proefproject richt zich op mondzorg bij -onder meer- geriatrische patiënten (ouderen, kwetsbare groepen met een mindere weerstand). Deze groep patiënten is vaak niet in staat zelf zorg te dragen voor het reinigen van de tanden en voor een goede mondhygiëne. De bacteriën verzamelen zich vooral op het achterste deel van de tong. Dit kan leiden tot onaangename mondgeur en zelfs tot ernstige gezondheidsproblemen omdat bacteriën in de longen kunnen komen. Afgeleide doelstelling is  een effectieve complete gebits- en interdentale reiniging. Proef met prototype.

Doelstelling van het project is een oplossing te vinden voor dit probleem, met als vertrekpunt de eisen en wensen van alle bij mondzorg betrokken stakeholders (cliënten, zorgverleners, regelgevers, ontwikkelaars, verzekeraars,). De vakgroep tandheelkunde  van Radboud-UMC heeft laten zien dat bestaande oplossingen niet goed werken en/of niet gebruiksvriendelijk zijn, en hebben deze methodiek ontwikkeld. Mede met hulp van Europees geld is het mogelijk een prototype in de praktijk uit te testen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen