Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

MedTech Factory

Looptijd: van 1 april 2021 tot 31 december 2023


Als toonaangevende innovatie hub ondersteunt TechMed Centre op de Universiteit Twente op internationale schaal iUit recent onderzoek naar het regionale ecosysteem is gebleken dat het gebrek aan celbiologische laboratoria een hiaat vormt en daarmee een bottleneck is voor de doorgroei van deze bedrijven.

Op het Kennispark in Enschede wordt daarom een gebouw omgebouwd tot een state-of-the-art laboratorium faciliteit voor microbiologisch onderzoek en productie, de MedTech Factory. Het gebouw wordt ingericht met 20 ML1 laboratoria in combinatie met kantoorruimtes. Naast de fysieke faciliteit “de MedTech Factory”, geeft dit project ook invulling aan de innovatie ondersteuning voor het cluster. De bedrijven die zich vestigen in de MedTech Factory worden op het gebied van innovatie ondersteund door een team van specialisten. Er worden workshops en trainingen gegeven op het vlak van ondernemerschap, juridische bescherming van IP, certificering, klinische testen en andere zaken waar de huurders in de groei van hun bedrijf tegen aan kunnen lopen. Door deze ondersteuning wordt niet enkel de commerciële slaagkans van de start-ups vergroot, maar het zorgt ook voor innovatie versnelling (bijvoorbeeld door kennisdeling) en versteviging van het ecosysteem.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen