Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Meer doen voor mosselen en oesters

Looptijd: van 16 januari 2021 tot 30 oktober 2023

Met het project ‘Meer doen voor mosselen en oesters’ wil de PO Mosselcultuur de bekendheid met en het imago van Zeeuwse mosselen en oesters in Nederland en in Vlaanderen verbeteren en daar tevens de vraag vergroten.

Doelgroep zijn primair de huidige gebruikers van mosselen en oesters, vooral 50+, waarbij wij nadrukkelijk willen verjongen naar 35+. We kiezen voor deze doelgroep (vanaf 35+ dus) omdat dit de consumenten zijn die al enigszins open staan voor de consumptie van mosselen en oesters, echter hun aankoopfrequentie is gemiddeld zeer laag. Er kan dus relatief makkelijk groei worden gerealiseerd door juist deze doelgroep aan te sporen om vaker mosselen en oesters te consumeren.

Daarnaast sluit het project ook aan bij het programma TOP Mosselen, door zich met specifieke activiteiten te richten op verdere verjonging en heel specifiek op de 25- tot 35-jarige boodschappers. Bij de uitwerking van alle activiteiten is een randvoorwaarde dat deze ook de jongere consument aanspreekt, niet alleen de huidige gebruiker.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen