Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Meesteropleiding Theater en Modecoupeur

Looptijd: van 3 februari 2010 tot 31 december 2013

Door een tekort aan coupeurs op het hoogste niveau zijn theatergezelschappen, modeontwerpers en modebedrijven onvoldoende in staat hun producties en producten op het kwalitatief gewenste niveau én qua kosten efficiënt en concurrerend te realiseren. Met het opstarten van de meesteropleiding, een driejarige dagopleiding, willen de betrokken partijen dit tekort opheffen.De subsidieaanvraag richt zich op cofinanciering van de investeringskosten die zijn verbonden aan het opzetten (fysieke en inhoudelijke inrichting, bemensing en bekendheid creëren) van de Meesteropleiding Coupeurs. Als direct gevolg van het project worden er 8 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.Daarnaast vult het project naar verwachting jaarlijks 6 arbeidsplaatsen binnen de theatergezelschappen, 10 arbeidsplaatsen bij modebedrijven en modeontwerpers in Amsterdam in voor afgestudeerde meestercoupeurs.Verder zullen 10 afgestudeerde meestercoupeurs als zzp-er in Amsterdam gaan werken. Grote modebedrijven en modeateliers, productiemaatschappijen en theatergezelschappen participeren in het project en zullen gebruik maken van de diensten en afnemers zijn van de afgestudeerde studenten.Het project richt zich voornamelijk op Amsterdam, maar de stichting heeft de intentie uit te rollen naar de rest van Nederland en in de toekomst zelfs internationaal. Vanuit het buitenland is er reeds interesse.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen