Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Meten in Melk - Duurzame Innovaties in de Zuivelketen

Looptijd: van 1 augustus 2011 tot 30 juni 2015

 

Algemene doelstelling van het project is het ontwikkelen van innovatieve producten en methoden waarmee melkdifferentiatie bij melkveehouders kan worden gerealiseerd, die leiden tot innovatieve hoogwaardige zuivelproducten en daardoor verduurzaming van de zuivelketen.

Deze innovaties in het melkaanbod leveren een aanzienlijke economische en innovatieve stimulans voor deelnemende partijen.- innovatieve analysemethodes en –producten voor het meten van de melksamenstelling;- nieuwe informatieproducten en nieuw genetisch materiaal (sperma) waarmee veehouders hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren (o.a. verduurzaming) en melk(aanbod)differentiatie kunnen realiseren;- hoogwaardige weistroom gebaseerd op (gevolg van) melkdifferentiatie voor toepassing in kindervoeding.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen