Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

MI-Robot

Looptijd: van 1 februari 2021 tot 30 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project


De partners in het project MI-Robot ontwikkelen een combinatie van een robot voor MRI-gestuurde naaldgeleiding in het menselijk lichaam en een ultrahoog veld MRI meta-scan voor metabole diagnostiek zonder ingreep (niet invasief).

Er is een grote behoefte om de aanwezigheid van uitgezaaide ziekte te voorspellen en op te sporen zonder ingreep. Daarnaast is het erg belangrijk dat eventuele uitzaaiingen nauwkeurig worden uitgenomen, en vervolgens met minimale ingreep worden behandeld. De MI-Robot kan op een minimaal-invasieve wijze verdachte stukjes weefsel opsporen en uitnemen uit diep gelegen structuren en organen in het menselijk lichaam. MI-ROBOT treft de voorbereidingen voor het opzetten van twee productielijnen in Gelderland: ten eerste een toepassing gericht op robot-gestuurde naaldgeleiding, voor gebruik in een MRI-systeem toepasbaar in algemene ziekenhuizen. Ten tweede een ultra-hoog veld MRI meta-scan toevoeging (add-on) die ‘metabole imaging’ mogelijk maakt. De combinatie van deze twee innovaties is uniek en elkaar versterkend.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen