Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Micro warmte kracht koppeling

Looptijd: van 1 maart 2015 tot 31 december 2015
Plattegrond van de locatie van het project

Biogas Energie Optimalisatie. Ontwikkelen en testen van een energiezuinige WKK (warmtekracht koppeling) voor kleinschalige mestvergisters. We gaan een compacte energiezuinige WKK ontwikkelen voor vergisters die bedoeld is om mest van eigen boerderij te vergisten (microvergisters). Er is hiervoor een ander concept bedacht. De motor draait met een variabel toerental om naar gelang de beschikbaarheid van het biogas altijd met het meest 'zuinige' toerental te draaien. Hierdoor kunnen we meer elektriciteit genereren met dezelfde hoeveelheid biogas.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen