Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Microalgae for the Replacement of Antibiotics in Livestock Production

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 30 juni 2018

In Nederland worden al jaren projecten uitgevoerd die zich richten op het kweken van algen die gebruikt kunnen worden als voedsel en biodiesel. De conclusie is dat deze algen te duur zijn om te kweken in Nederland. Zelfs de goedkope algen uit het Verre Oosten zijn te duur.
Om de kweek van algen toch aantrekkelijk te maken is het belangrijk te focussen op de top van de waarde pyramide (bijv. medicijnen). Onderzoek heeft uitgewezen dat de algensoort Schizochytrium grote hoeveelheden omega-3 bevat. Dit is een essenti?le aminozuur die het lichaam niet zelf kan maken. Vis bevat veel omega-3 omdat deze algensoort eet. Maar vis is vaak vervuild en niet duurzaam. Dus waarom niet direct de algen gebruiken.
Nadat de omega-3 olie uit de algen gehaald is, blijft er waardevolle biomassa over. Deze leent zich uitstekend voor een voedingssuplement dat het afweersysteem stimuleert bij mens en dier. In dit project wordt het businessplan uitgevoerd en staat het na afloop op eigen benen.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen