Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Micropia

Looptijd: van 8 mei 2015 tot 10 mei 2015
Micropia

Micropia is het eerste microbenmuseum ter wereld waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Micropia toont het machtigste, meest succesvolle en tegelijk kleinste leven op aarde: microben. Ieder mens draagt anderhalve kilo microben met zich mee. Micro-organismen zijn overal en bepalen hoe onze wereld eruitziet. Ervaar het zelf in Micropia: met speciaal ontwikkelde 3D-kijkers zie je levende microben bewegen, eten en zich voortplanten. Navigeer door de habitat van extremofielen: microben die kunnen leven onder de meest barre omstandigheden. En leer door een bodyscan je eigen micro-organismen kennen, waarna je waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar jezelf en de wereld zal kijken. Micropia is gevestigd in de historische Ledenlokalen (1870) aan het nieuwe Artisplein in hartje Amsterdam. Aan de opening van Micropia in september 2014 is twaalf jaar onderzoek en ontwikkeling vooraf gegaan. Daarbij is samengewerkt met een zeer divers en internationaal team, van microbiologen en kunstenaars tot tentoonstellingsontwerpers en geluid- en lichtexperts.  Bij de overheid, de wetenschap en het bedrijfsleven is brede maatschappelijke steun gevonden.  openingstijden zondag – woensdag 9.00 – 18.00 uur donderdag – zaterdag 9.00 – 20.00 uur

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen