Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Microserver

Looptijd: van 2017-01-01 tot 2019-01-01
Plattegrond van de locatie van het project

Door ASTRON/IBM is een innovatieve microserver ontwikkeld met een grote rekenkracht en laag energieverbruik. Door een consortium van Noordelijke MKB-bedrijven en kennisinstellingen wordt in dit project de commerciële potentie van deze microserver gevalideerd en gedemonstreerd voor datacenter-applicaties, als datacenter-in-a-box en voor single-card toepassingen in Smart Industry en Smart Grids.

Dit kan leiden tot hoogwaardige bedrijvigheid in Noord-Nederland met een omzetpotentie van €12 miljoen in het vijfde jaar en een direct werkgelegenheidseffect van 15 fte. De potentiële emissie is circa 1 miljoen ton CO2 op jaarbasis in Nederland, hetgeen correspondeert met 3,5% van de Nederlandse klimaatdoelstelling tot 2020.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen