Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Milieubesparende totaaloplossing voor efficiënte scheiding en verwerking van huisvuil

Looptijd: van 24 mei 2016 tot 18 februari 2018
Plattegrond van de locatie van het project

Db technologies is gespecialiseerd in het optimaliseren van de reductie en hergebruik van afval en het vergroten van het energetisch potentieel van afval. Door het sorteren van diverse soorten afval is het mogelijk recyclebare materialen te hergebruiken en kan inert materiaal uit het restafval worden verwijderd om de calorische waarde ervan te vergroten. In dit project ontwikkelt db technologies daarom een totaaloplossing voor afvalscheiding-, verwerking en recycling van fermenteerbaar organisch materiaal en droge stoffen uit huisafval. Via de verschillende gescheiden fracties materiaal wordt efficiënte recycling mogelijk door gebruik te maken van substantieel effectievere scheidingstechnieken (verwachte efficiëntieverbetering 30%) en anaerobe thermofiele vergisting dan momenteel beschikbaar in de markt. Hierdoor wordt er voorzien in een betere recycling van energie (in de vorm van biogas), minerale bestanddelen en organisch materiaal. Op deze wijze komen er aanzienlijk minder schadelijke stoffen en broeikasgassen vrij die het milieu kunnen belasten. In dit project wordt de kennis en kunde van enkele externe engineers ingeschakeld om het project tot een goed einde te brengen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen