Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mini WKK

Looptijd: van 1 augustus 2015 tot 1 juli 2016

Dit project heeft tot doel een prototype elektriciteitsvraag gestuurde mini-WKK (warmte kracht koppeling) te ontwikkelen en te assembleren, welke gebruik maakt van puur plantaardige olie als brandstof voor de toepassing van stroomopwekking met een zeer efficiënt rendement.

Dit type stroombron kan worden ingezet voor het ondersteunen van piekvraag in de elektriciteitsbehoefte (uitsparing van netverzwaring op het aansluitadres van de consument), alternatieve voedingsbron voor accusystemen van zonnepanelen in een winterperiode of als geïntegreerde oplaadunit voor elektrische voertuigen waarbij gelijktijdig met de restwarmte van de verbrandingsmotor een warmtebuffer wordt gevoed voor de warmwater voorziening van CV of tapwater gebruik.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen