Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

MISS Valve

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 31 december 2020


Het doel van het project het project ‘MISS Valve’ is de ontwikkeling van een microbieel veilige spray nozzle chip met een micro-fluïdische klep geïntegreerd in de spray nozzle.

Hierdoor wordt het mogelijk een medicijn inhalator te maken met een container gevuld met medicijn voor 1 maand, zonder conserveringsmiddelen. Huidige metered dose liquid inhalers maken wel gebruik van conserveringsmiddelen, ondanks sterke verdenking van lichte bijwerkingen voor bijvoorbeeld astma patiënten. De inhaler kan als vervanging dienen van bestaande inhalers, die gebaseerd zijn op een vloeibaar HFA drijfgas, dat sterk bijdraagt aan het broeikaseffect. Tevens wordt in dit project gewerkt aan verbeterde meetmethoden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen