Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

MKB-cluster Biobased composites technologies (BBCT)

Looptijd: van 1 juni 2013 tot 31 mei 2014

Een biobased consortium waar Millvision deel van uit maakt, werkt met de OP-Zuid subsidie aan het ontwikkelen van een biologisch afbreekbare plantenpot voor de koude grond. Cellulosevezels uit regionale agrarische reststromen worden ingezet om biopolymeren (bio plastic) te verrijken zodat een bio composiet ontstaat. De cellulose vezels moeten zorgen voor betere prestaties en een lagere kostprijs dan plantenpotten uit oliegebaseerde kunststoffen. Het consortium bestaat uit Millvision, Rodenburg Biopolymer, Bato, Boot, HAS Den Bosch, AVANS Breda, Copernicus Instituut Utrecht, OWS Gent en de Provincie Noord Brabant. Met de ontwikkeling van de plantenpot speelt het consortium in op de wens om herkenbare en tastbare biobased producten te ontwikkelen om de transitie naar een biobased economie te versnellen. De bedoeling is dat het product binnen 2 à 3 jaar daadwerkelijk op de markt wordt gebracht. In de vervolgfase kunnen ook toepassingen in de automotive branche, in de bouw of met betrekking tot verpakkingen worden onderzocht.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen