Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mobiel DIspersieplatform voor Microbelletjes (MeDIuM)

Looptijd: van 1 oktober 2017 tot 31 juli 2019


In het MeDIuM-project wordt een Mobiel Dispersieplatform voor microbelletjes ontwikkeld.

Op locatie (bv in een ziekenhuis naast het bed van de patiënt) kunnen op maat microbelletjes aan contrastvloeistoffen voor een echografie worden toegevoegd. Het voordeel van contrastvloeistoffen met monodisperse microbelletjes is onder andere een veel betere beeldkwaliteit, eenvoudigere behandelingen van patiënten en de mogelijkheid tot het behandelen van (jonge) kinderen, zonder kans op complicaties. Een ander voordeel van deze nieuwe techniek is dat het maken van echo’s goedkoper is dan het maken van bijvoorbeeld CT-scans. Door de kennis van twee MKB-ondernemers te combineren, wordt deze techniek, die al wordt gebruikt in het laboratorium, vertaald naar een medisch toepasbaar platform. Het beoogde prototype wordt in dit project klinisch getest.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen