Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Mobilea 3.0

Looptijd: van 2017-04-01 tot 2019-03-01

Ouderen en mensen met een verstandelijke beperking moeten langer zelfredzaam thuis wonen. Ze zijn veelal kwetsbaar en begrijpen minder van internet. Zorg op afstand ondersteunt hen en helpt de zorg betaalbaar houden. De veelvoud aan app’s en apparatuur creëert verwarring en veiligheidsrisico’s. Onderzoek met alle in de zorg betrokkenen partijen toont aan dat 1 voor ieder in de zorgdriehoek begrijpelijk zorgplatform beter werkt,1 zorgplatform dat alle functies slim verbindt, automatisch inzage geeft in iemands zorgsituatie, escalaties vooraf leert herkennen en de zorgprofessional waarschuwt wanneer dat wenselijk is. Verregaand geautomatiseerd in gebruik, daardoor zeer eenvoudige bediening en passend in de dagelijkse leefomgeving. Deze innovatie gaan partijen in het project Mobilea 3.0 ontwikkelen en testen.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen