Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mobilea 3.0

Looptijd: van 1 april 2017 tot 1 maart 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Ouderen en mensen met een verstandelijke beperking moeten langer zelfredzaam thuis wonen. Ze zijn veelal kwetsbaar en begrijpen minder van internet. Zorg op afstand ondersteunt hen en helpt de zorg betaalbaar houden. De veelvoud aan app’s en apparatuur creëert verwarring en veiligheidsrisico’s. Onderzoek met alle in de zorg betrokkenen partijen toont aan dat 1 voor ieder in de zorgdriehoek begrijpelijk zorgplatform beter werkt,1 zorgplatform dat alle functies slim verbindt, automatisch inzage geeft in iemands zorgsituatie, escalaties vooraf leert herkennen en de zorgprofessional waarschuwt wanneer dat wenselijk is. Verregaand geautomatiseerd in gebruik, daardoor zeer eenvoudige bediening en passend in de dagelijkse leefomgeving. Deze innovatie gaan partijen in het project Mobilea 3.0 ontwikkelen en testen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen