Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mobilea 3.0

Looptijd: van 1 april 2017 tot 1 december 2019
Plattegrond van de locatie van het project

Ouderen en mensen met een verstandelijke beperking moeten langer zelfredzaam thuis wonen. Ze zijn veelal kwetsbaar en begrijpen minder van internet. Zorg op afstand ondersteunt hen en helpt de zorg betaalbaar houden. De veelvoud aan app’s en apparatuur creëert verwarring en veiligheidsrisico’s. Onderzoek met alle in de zorg betrokkenen partijen toont aan dat 1 voor ieder in de zorgdriehoek begrijpelijk zorgplatform beter werkt,1 zorgplatform dat alle functies slim verbindt, automatisch inzage geeft in iemands zorgsituatie, escalaties vooraf leert herkennen en de zorgprofessional waarschuwt wanneer dat wenselijk is. Verregaand geautomatiseerd in gebruik, daardoor zeer eenvoudige bediening en passend in de dagelijkse leefomgeving. Deze innovatie gaan partijen in het project Mobilea 3.0 ontwikkelen en testen.


Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen