Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Mobility Assistive Technologies Fieldlab

Looptijd: van 1 januari 2020 tot 30 juni 2023
MAT

Nederland wordt ouder. En voor veel mensen komen daarmee ook de beperkingen. Van de ouderen boven de 70 heeft zelfs 40 % moeite met bewegen. Die groep wordt alleen maar groter. Daarom zijn er slimme, inventieve mobiliteitsoplossingen nodig. Want de mate waarin je kunt bewegen heeft direct effect op de kwaliteit van leven, de mate waarin je kunt mee doen, voor je zelf kunt zorgen en je veiligheid.
Met slimme oplossingen gaat de revalidatiezorg omhoog, en de belasting op mantelzorgers en de zorgkosten naar beneden. Mobiliteitsoplossingen kunnen zich richten op bewegen binnenshuis (denk aan sensoren, robotica, Internet of Things) en buitenshuis (oriëntatie en navigatietechnologie ondersteund door virtual & augmented reality en serious games).
Dit project heet Fieldlab Rehabilition & Mobility (voorheen bekend als MAT-Fieldlab). Vrij vertaald een plaats waar medisch-technische bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan mobiliteitsassistentie. Samen zoeken wij naar concrete oplossingen voor problemen waar met name ouderen mee geconfronteerd worden. Het mooie van dit Fieldlab is, dat ook de eindgebruiker meedoet.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen