Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Modulaire en multifunctionele caddie met elektrisch ondersteuning

Looptijd: van 1 oktober 2016 tot 1 december 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Het aanvullen van de watervoorraad op campings behoort tot de zwaarste klussen voor caravan en mobile home bezitters. Voor zowel jongeren als ouderen recreanten is verplaatsen van 40 liter water van het tappunt naar caravan of mobile home een zware opgave. De huidige op de markt beschikbare oplossingen zoals jerrycans, gieters en rolcontainers bieden niet het gewenste gebruiksgemak. Ook nemen deze oplossingen erg veel bergruimte in en dat terwijl bergruimte veelal schaars is. EmergoPlus uit Kapelle in samenwerking met Spark Design & Innovation uit Rotterdam spelen in op deze marktvraag door de ontwikkeling van een elektrisch ondersteunde multifunctionele en modulaire caddie. De beoogde ontwikkeling is lichtgewicht, opvouwbaar, klein van formaat en betaalbaar. Door het modulaire ontwerp zijn er vele alternatieve toepassingsgebieden denkbaar zoals onder meer een shoppingtrolley en tuinhulp.
Door experimentele ontwikkeling van de verschillende innovatieve elementen wordt een werkend prototype van een multifunctionele en modulaire caddie ontwikkeld. Innovaties in het ontwerp zijn noodzakelijk om een lichtgewicht product te ontwikkelen dat in staat is om zware lasten over alle ondergronden te verplaatsen. Een klapmechanisme in combinatie met een flexibel waterreservoir moet een compact op te vouwen oplossing opleveren. De consument vereist een gebruiksvriendelijk en ergonomisch elektrisch ondersteunend product. Tenslotte is een lage kostprijs vereist om het product aan te laten slaan bij de potentiele gebruikers.
De realisatie van het innovatieve product resulteert voor deze mkb-ers in een nieuwe markt binnen het bestaande internationale dealernetwerk van EmergoPlus. Verwacht wordt een aanzienlijke omzet te realiseren door de verkoop van de beoogde ontwikkeling. Het project is in termen van R&D omvang beperkt, maar de impact en kansen voor de betrokken bedrijven maakt het tot een strategisch project. De projectactiviteiten die uitgevoerd worden sluiten aan bij de sector Hightech Systemen en Materialen en Chemie. Het uitvoeren van dit project draagt bij aan de ambities van Zuid-Nederland in deze sectoren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen