Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Modulaire Multifunctionele pomp

Looptijd: van 3 juni 16 tot 30 april 17
Plattegrond van de locatie van het project

Het transport van melk van de boer naar de zuivelfabriek wordt verzorgd door een gespecialiseerd transport ook wel Rijdende Melk Ontvangst (RMO) genoemd. Dit zijn vaste combinaties van een ondeelbare unit bestaande: een trekker (de truck), de tankinstallatie (de trailer), pompinstallatie achter op de tank.

Voor het plannen van het transport en het realiseren van de communicatie tussen de ge?ntegreerde onderdelen is het handig dat er sprake is van de vaste combinaties, echter dit heeft ook een groot aantal nadelen: 1. De pomp met een eigen gewicht van 1.000 kg wordt de gehele tijd meegenomen terwijl ze slechts beperkt (alleen bij het leegpompen van de tank bij de boer) worden ingezet. Hierdoor wordt onnodig veel aan gewicht meegetorst; 2. Bij het hebben van storingen/schade is de gehele combinatie uit de running; 3. De technische levensduur van de combinatie wordt bepaald door de kortste levensduur van ??n van de onderdelen (vaak de tank i.v.m. hygi?ne waarborging, hier staat ongeveer een gemiddelde van 10 jaar voor terwijl de pomp feitelijk 25 jaar mee kan); 4. De vaste pompinstallatie wordt nu gevoed door de dieselmotor van de truck, een motor van 400kW bedient een pomp die maar 6kW aan vermogen vraagt.

Om deze knelpunten op te lossen heeft ATOP Techniek het idee gekregen een modulaire pomp te ontwikkelen, een pomp die eenvoudig kan worden aan- en losgekoppeld van de tankinstallatie. Recent heeft de onderneming daartoe de eerste prototypes ontwikkeld voor koppeling achter op de tankinstallatie.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen