Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Modulaire Multifunctionele pomp

Looptijd: van 3 juni 2016 tot 30 april 2017

ATOP Techniek ontwikkelt een  modulaire pomp die eenvoudig kan worden aan- en losgekoppeld van de (melk) tankinstallatie. Recent heeft de onderneming daartoe de eerste prototypes ontwikkeld voor koppeling achter op de tankinstallatie.

Het transport van melk van de boer naar de zuivelfabriek wordt verzorgd door een gespecialiseerd transport ook wel Rijdende Melk Ontvangst (RMO) genoemd. Dit zijn vaste combinaties van een ondeelbare unit bestaande: Een trekker (de truck),de tankinstallatie (de trailer), de pomp installatie achter op de tank. Voor het plannen van het transport en het realiseren van de communicatie tussen de geïntegreerde onderdelen is het handig dat er sprake is van de vaste combinaties, maar dit heeft ook nadelen:

1. De pomp met een eigen gewicht van 1.000 kg wordt de gehele tijd meegenomen terwijl ze slechts beperkt (alleen bij het leegpompen van de tank bij de boer) worden ingezet. Hierdoor wordt onnodig veel aan gewicht meegetorst;
2. Bij het hebben van storingen/schade is de gehele combinatie uit de running;
3. De technische levensduur van de combinatie wordt bepaald door de kortste levensduur van één van de onderdelen (vaak de tank i.v.m. hygiëne waarborging, hier staat ongeveer een gemiddelde van 10 jaar voor terwijl de pomp feitelijk 25 jaar mee kan);
4. De vaste pompinstallatie wordt nu gevoed door de dieselmotor van de truck, een motor van 400kW bedient een pomp die maar 6kW aan vermogen vraagt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen