Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

MORe - MKB en Cyberveiligheid in Smart Industry: Opbrengsten Realiseren

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 31 december 2019
afb.Pete Linforth


De doelstelling van dit cluster- en netwerkproject is het versterken van de cyberveiligheid van het MKB in Oost-Nederland, toegepast binnen het voor Smart Industry noodzakelijke domein van extended product lifecycle management (E-PLM) gericht op product levensfasen.

Om dit doel te bereiken wordt een netwerk ingericht dat een specifiek op de doelstelling gefocust pakket van activiteiten uit gaat voeren. Het MORe-project is een uitvloeisel van het Oost-Nederlandse Smart Industry initiatief gericht op het veilig data delen ten behoeve van Smart Industry, en getrokken door Thales Nederland. Onderdeel van dit initiatief is ook het Smart Industry “FieldLab The Garden”, gevestigd op het HighTech Systems Park in Hengelo.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen