Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

MOUNT

Looptijd: van 12 januari 2016 tot 19 april 2017
Plattegrond van de locatie van het project

MOUNT brengt artsen en patiënten dichter bij elkaar bij het maken van een medisch beslissing. Voorbeeld; "ik heb borstkanker, kies ik voor opereren of voor chemo?" De eerste versie van MOUNT is inmiddels ontwikkeld. Met behulp van een haalbaarheidsstudie willen we onderzoeken of we (door middel van een API koppeling) MOUNT geïntegreerd in het werkproces van de arts krijgen zodat de acceptatie van keuzehulp beter wordt omarmt, zodat MOUNT kan worden ingezet om gezamenlijk besluitvorming tussen arts en patiënt te bevorderen. Renske, Douwe en Irene gekeken hoe keuzehulpen geïntegreerd kunnen worden aangeboden in het elektronisch patiënten dossier (EPD). Zo komt er voor de arts geen extra handeling bij, maar wordt hij wel voorzien van extra inzicht in de voorkeuren van de patiënt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen