Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Multifunctionele Sportaccommodatie Almere

Looptijd: van 7 juli 2010 tot 1 oktober 2014
Sportaccomodatie Almere

Op weg naar een complete stad met skeeler- en natuurijsbaan

Het Fanny Blankers Koensportpark in Almere heeft – naast de vele al aanwezige sportvoorzieningen – een skeeler- annex natuurijsbaan gekregen. Op deze hoogwaardige combinatiebaan kunnen zowel nationale als internationale wedstrijden worden gehouden tot op het hoogste niveau. De komst van deze sportaccommodatie draagt bij aan een beter imago van de stad en past in de plannen om deze jonge stad te laten doorgroeien van 195.000 inwoners naar 350.000 inwoners in 2030. Deze enorme schaalsprong betekent de bouw van 60.000 woningen en het creëren van 100.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Die groei kan alleen verantwoord plaatsvinden als onder meer ook het aantal en de aantrekkingskracht van de sportvoorzieningen meegroeit.

Kansen voor West heeft bijgedragen aan de realisatie van deze combinatiebaan, die bestaat uit een 200-meter inline-skatewedstrijdbaan (piste) die voldoet aan de laatste eisen en een 400-meter skatebaan. Daaromheen is nog eens een 500-meter mijnsteenbaan aangelegd. Tijdens een vorstperiode kunnen zowel de 200-meterbaan, de 400-meterbaan als delen van het middenterrein onder water worden gezet waardoor een enorme ijsoppervlakte ontstaat. Op deze manier is de baan het hele jaar door in gebruik.
De aanleg van de ijsbaan vereiste de beschikbaarheid van voldoende water. Daarvoor zijn in het landschap passende vijvers aangelegd, waaruit het water kan worden opgepompt. Hiermee werd tegelijkertijd de milieueis ingelost dat een nieuwe verharding, in casu asfalt, gecompenseerd moet worden door een waterpartij.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen