Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Multilocal Biohubs

Looptijd: van 14 april 2021 tot 1 juni 2023
Plattegrond van de locatie van het project

GroenCollect B.V. is gespecialiseerd in het gescheiden ophalen van stedelijk afval waardoor bruikbare zuivere afvalstromen ontstaan. Het is onze visie om multilocal biohubs op te zetten waar waarde gecreëerd kan worden uit afval. Hiervoor zoeken wij de samenwerking met diverse innovatieve partijen die reststromen als grondstof gebruiken. Het doel van de multilocal biohubs is om lokaal, binnen een straal van 20 km, stedelijk afval in te zamelen met elektrisch vervoer en zo veel mogelijk her te gebruiken voor nieuwe producten en processen. Een voorbeeld van zo'n product zijn meelwormen voor humane consumptie die op basis van een substraat van de reststromen gekweekt kunnen worden.

Per biohub kunnen wij een CO2-reductie van ten minste 730 ton per jaar realiseren. Tevens wordt fijnstof gereduceerd door gebruik te maken van elektrische vervoersmiddelen en creëren wij werkgelegenheid voor 48 FTE over 3 locaties. Tot slot worden de biohubs broedplaatsen voor circulaire innovaties.

In dit project wordt de werking van drie multilocal biohubs aangetoond middels een generiek ontworpen afvalverwerkingslijn en het kweken van meelwormen o.b.v. substraten. Tevens wordt het innovatieve concept als model geformuleerd om toekomstige oprichtingen van biohubs in het multilocal model te vergemakkelijken.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen