Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Multivitamine Tomaat

Looptijd: van 1 september 2017 tot 31 maart 2021
Plattegrond van de locatie van het project

In het project wordt kennis gevaloriseerd op het gebied van tomatenrassen. Aanvrager heeft 9 jaar geleden de basis gelegd om de innovatieve producten mogelijk te maken. Enerzijds richt het project zich op de vrucht en anderzijds op de plantdelen. Centraal in het project staan de inhoudsstoffen van deze innovatieve tomatenrassen. Hiervoor worden veredelings-, teelt en extractietechnieken ontwikkeld, getest en gevalideerd.
Het project resulteert in een toename van circa 6 fte in 3 jaar en draagt bij aan de kennis en expertise in de regio Zuid-Nederland op het gebied van veredeling en teelt. Daarnaast worden diverse spin-offs verwacht op het moment dat de productie opgeschaald wordt na afloop van het project. Ook sluit het project goed aan bij de maatschappelijke uitdagingen uit de RIS3: voedselzekerheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie en gezondheid, demografie en Welzijn. Een bijdrage wordt geleverd aan het verduurzamen van landbouw, omdat reststromen worden opgewaardeerd tot grondstoffen waarna een marktvraag bestaat.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen