Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

MZI Verwerkingsmachine

Looptijd: van 4 juni 2012 tot 31 december 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Barbé Schepen BV is te allen tijde op zoek naar mogelijkheden om efficiënter, minder arbeidsintensief en milieubewuster te werken. De huidige werkwijze met het longline MZI-systeem voor het invangen van mosselzaad is tijdrovend en komt de arbeidsomstandigheden niet ten goede. In samenwerking met Scheepswerf van Os zijn de volgende doelstellingen gevormd:

Ontwikkelen van een systeem dat het schip zelfstandig (synchroon) langs de longlines kan laten varen bij het plaatsen/opbouwen van de MZI’s.
Ontwikkelen van een automatisch knoopsysteem.

Beide innovaties leiden tot een totaalsysteem, de MZI Verwerkingsmachine.

Conclusie
Alle werkzaamheden hebben bijgedragen aan het behalen van de doelstellingen. Het automatisch voortbewegen langs de lijn is ver ontwikkeld, maar voldoet niet helemaal aan de initiële eisen. De doelstelling is dus niet volledig behaald. De resultaten zijn echter dusdanig bemoedigend gebleken dat de ontwikkeling ook na het project doorgaat.

 

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen