Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

National eHealth Living Lab

Looptijd: van 20 juni 2019 tot 1 november 2022
Fieldlab NELL

Om de zorg betaalbaar te houden is inzet van slimme, schaalbare technologie onmisbaar. eHealth biedt hiervoor een breed palet aan oplossingen, zoals telemonitoring en beslisondersteuning. De potentie van en daarmee de vraag naar eHealth producten is enorm, en in regio West is de benodigde kennis en het innovatiepotentieel ruimschoots aanwezig. We zien echter dat nog maar een fractie van de eHealth producten diensten ook écht toegang krijgt tot de zorgmarkt. Dat komt omdat:
• Ontsluiten van big data nog te complex is
• Het lang duurt om de effectiviteit te valideren
• Structureel geld voor eHealth ontbreekt

Het MKB is niet in staat om deze complexe knelpunten zelf op te lossen. In dit project ontwikkelt NeLL samen met de projectpartners aan oplossingen. Het Fieldlab is dan ook een grote bron van innovativiteit. Het Fieldlab bespaart ook kosten. Bijvoorbeeld: door gebruik te maken van de R&D infrastructuur in de veilige test- en demonstratieomgeving wordt de validatieperiode gehalveerd. Daarnaast zet het NELL Fieldlab haar eigen grote netwerk in om bedrijven met elkaar in contact te brengen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen