Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Natuurpark Lelystad: duurzaam verbindend

Looptijd: van 14 september 2010 tot 31 december 2013
Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad brengt bezoekers in de ban van boeiende dierenlevens

Het Natuurpark Lelystad is een natuurrijk gebied van 400 hectare, dat een belangrijke recreatieve rol vervult voor Lelystad en omgeving. Dit recreatiepark is ontstaan in de jaren zeventig, toen dierentuin Artis behoefte had aan extra ruimte voor grote hoefdieren. Deze vonden in dit park een nieuw leefgebied op grote omheinde terreinen. Hier worden vooral dieren gehouden die in het wild steeds minder voorkomen, zoals otter, bever en wisent en ook het Przewalskipaard en het Pater Davidshert. Het park was toe aan een kwaliteitsverbetering en voerde een ontwikkelingsplan uit met als inzet zich eigentijds verder te ontwikkelen om zo de verbindende rol in de regio tussen mens en dier te versterken.

Met steun van Kansen voor West is het bezoekerscentrum verbouwd en opnieuw ingericht en kon personeel worden aangenomen voor de horeca en het beheer van het terrein. Rondom het vernieuwde bezoekerscentrum werden de nodige marketing- en promotionele activiteiten opgezet. Ook de buitenruimte bij het bezoekerscentrum is geheel veranderd. Er zijn meer parkeerplaatsen gekomen, evenals duurzame verlichting en nieuw recreatiemeubilair. Tot slot kwamen er mede dankzij de subsidie een natuurlijke speelplaats en een educatieve watertuin. In deze watertuin kunnen kinderen, uitgerust met een rugzak met allerlei materialen zoals schepnet, zoekkaarten, onderwaterkijker en loeppotje zelf allerlei proefjes nemen.

'Natuurpark Lelystad is internationaal bekend geworden door herintroductie van Przewalskipaarden in Mongolië en wisenten in Rusland en Letland.'

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen