Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Natuurspeelplaats park Euromast

Looptijd: van 23 april 2015 tot 31 december 2015

Spelen met een parelketting in Het Park van Rotterdam

Het Park bij de Rotterdamse Euromast is sinds 2011 een groen Rijksmonument. Het werd midden 19e eeuw ontworpen door de vermaarde tuinarchitecten vader en zoon Zocher. Sinds 2011 wordt Het Park – geheel in de stijl van de Zochers – stukje bij beetje gerenoveerd, met oog voor de wensen van de hedendaagse bezoeker. Met de aanleg van een natuurspeelplaats ging een veelgehoorde wens van de bewoners in vervulling. Zij ervoeren het ontbreken van een speelplek als een groot gemis.

Kansen voor West betaalde mee aan een bespeelbaar kunstwerk op een grasveld middenin Het Park, gemaakt door kunstenares Madeleine Berkheimer. Dit kunstobject heeft ook attractieve waarde als er geen kinderen spelen. Het stelt De Verloren Parel voor en bestaat onder meer uit een meer dan levensgrote schelp van een zoetwateroester van 5 bij 3 meter, gemaakt van terrazzo. Uit de parel in deze schelp komt water, waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. De schelp ligt te midden van een gebroken parelsnoer met 66 verschillende parels van massief terrazzo. De bollen zijn verankerd op betonplaten en aan een scheepskoord ‘geregen’. De kinderen kunnen de parels die in grootte oplopen beklimmen. De grootste parels zijn hol, zodat ze er doorheen kunnen kruipen. Dit speelproject is een kleine maar belangrijke stap in het proces van de stad om de openbare ruimte op allerlei gebied kwalitatief te verbeteren.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen