Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

NexTechnician Opleidingshuis Mobiliteitstechniek

Looptijd: van 1 maart 2016 tot 31 december 2018

De sector Mobiliteitstechniek levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de technische potentie van de regio Amsterdam door voorop te lopen in de samenwerking tussen bedrijven en scholen. Zij hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk zorg te dragen voor voldoende gekwalificeerd personeel nu en in de toekomst en de mismatch op de arbeidsmarkt op duurzame wijze op te lossen. Voor dit doel is het Co?peratief NexTechnician Mobiliteitstechniek (verder te noemen NexTechnician Mobiliteitstechniek). Dit is geen samenwerking voor ?gemene rekening? maar een echte co?peratieve vereniging, waar de leden met elkaar zaken doen om de gezamenlijke doelstelling te verwezenlijken. Door de inzet van het co?peratief wordt de: 1. Kwaliteit van de opleidingen versterkt door een betere aansluiting tussen onderwijs en mobiliteitssector; 2. Instroom van leerlingen in de opleidingen mobiliteitstechniek verbeterd en de ontwikkeling en arbeidsmobiliteit van medewerkers verbeterd; 3. Samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven duurzaam versterkt en geborgd. Voorwaardelijk voor het bereiken van bovengenoemde doelen is het beschikken over een centrale opleidingslocatie in Amsterdam West, het zogenaamde ?Opleidingshuis?. Het projectplan dat door NexTechnician bij EFRO is ingediend heeft betrekking op het realiseren van dit fysieke opleidingshuis.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen