Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

NexTechnician Opleidingshuis Mobiliteitstechniek

Looptijd: van 1 maart 2016 tot 1 mei 2020
Nextechnician

De sector Mobiliteitstechniek levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de technische potentie van de regio Amsterdam door voorop te lopen in de samenwerking tussen bedrijven en scholen.

Deze partners hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk zorg te dragen voor voldoende gekwalificeerd personeel nu en in de toekomst en de mismatch op de arbeidsmarkt op duurzame wijze op te lossen.

Voor dit doel is het Coöperatief NexTechnician Mobiliteitstechniek (verder te noemen NexTechnician Mobiliteitstechniek) opgericht. Dit is geen samenwerking voor ‘gemene rekening’ maar een echte coöperatieve vereniging, waar de leden met elkaar zaken doen om de gezamenlijke doelstelling te verwezenlijken. Door de inzet van het coöperatief wordt de:
1. Kwaliteit van de opleidingen versterkt door een betere aansluiting tussen onderwijs en mobiliteitssector;
2. Instroom van leerlingen in de opleidingen mobiliteitstechniek verbeterd en de ontwikkeling en arbeidsmobiliteit van medewerkers verbeterd;
3. Samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven duurzaam versterkt en geborgd.

Voorwaarde om dit doel te bereiken is de beschikbaarheid van een centrale opleidingslocatie in Amsterdam West, het zogenaamde “Opleidingshuis”. Het projectplan dat door NexTechnician bij EFRO is ingediend heeft hierop betrekking.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen