Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Nieuwe beleving van het drinken van appelsap

Looptijd: van 19 september 2018 tot 31 december 2020
Plattegrond van de locatie van het project

In de ontwikkeling van hun microfiltratie technologie werkt het R&D-team van SieveCorp Europe aan de toepassing voor verse ruwe vruchtensappen. Binnen het project zal deze toepassing voor het eerst op een realistische pilot-plant installatie getest worden voor verwerking van ruwe appelsap tot lang houdbare rauwe appelsap. Het project vormt een belangrijke stap voor het bedrijf om de technologie op te schalen naar industriële volumes. In dit EFRO Valorisatie project wordt het bewijs geleverd dat de innovatieve installatie van SieveCorp Europe kan functioneren onder reële, industriële omstandigheden in een proefomgeving. De pilot-plant installatie zal informatie opleveren voor de verdere opschaling van het ontwerp naar een commerciële schaal. Op basis van experimenten zal de werking, stabiliteit en voorspelbaarheid van het proces op grote schaal worden bepaald en zal het bewijs worden verzameld voor de besluitvorming na dit project voor het al dan niet opschalen naar een commerciële, industriële uitvoering en herhaling.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen