Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Nieuwe Energie op de Creatieve As

Looptijd: van 1 juni 2008 tot 30 september 2012

De Creatieve As is de as in de Noordvleugel die getrokken kan worden als men de creatieve industrie in de regio's Haarlem, Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht met elkaar verbindt. De creatieve industrie in de regio Haarlem kenmerkt zich door een hoog potentieel aan economische waarde. Dit wordt onvoldoende gebruikt.

Nieuwe Energie op de Creatieve As richt zich op de ontwikkeling van een kenniscentrum om innovatie en ondernemerschap binnen de creatieve sector in de regio Haarlem te stimuleren. Op het terrein van het voormalig Energie Bedrijf Haarlem komt een centrum van cultuur en creatieve industrie. Het is de bedoeling dat een groot aantal bedrijven en instellingen zich in De Nieuwe Energie gaan vestigen en zo bijdragen aan het versterken van deze sector.

Daarnaast gaat het centrum samenwerking tussen creatieve bedrijven stimuleren, ondersteunt het de ondernemers, het onderwijs en het onderzoek in de regio Haarlem.

Het project zal leiden tot een ontwikkelde zakelijke dienstverlening in Haarlem die verbonden is met de creatieve industrie, een enthousiast MKB dat vele activiteiten en evenementen ontwikkelt en een krachtige verbinding tussen ondernemen, onderwijs en onderzoek om potentie van de creatieve industrie te versterken.

Samenwerking tussen : gemeente Haarlem, iMMovator, Hogeschool INHolland, Cross Media Network, iMMovator Netwerk023, stichting Syntens, Fortress, Rabobank, KvK Amsterdam/Kennemerland en Innovatie Platform Haarlem.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen