Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Nieuwe generatie kolomboormachines

Looptijd: van 1 april 2010 tot 31 maart 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Het ontwerp van de nieuwe generatie kolomboormachine is zeer complex, omdat diverse modules eenvoudig (naar wens van de klant) moeten kunnen worden aangesloten. Bovendien dient er met een zeer lage boortolerantie geboord worden. Om dit bij de afnemer te bevorderen is onderzoek vereist naar integratie van een boorinformatiesysteem. Dit systeem moet de gebruiker informatie geven over bijvoorbeeld de boordiepte, het toerental, het materiaalsoort, de koelstatus, het koppel en het afgenomen vermogen. Aan de hand van deze informatie begeleidt de kolomboormachine de gebruiker bij het uitvoeren van een specifieke boortaak.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen