Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

NIRS-technologie om mestgebruik en milieubelasting drastisch te verminderen

Looptijd: van 1 november 2017 tot 31 oktober 2019


Veenhuis Machines B.V. en Datapross Nijbroek B.V. zijn van plan om een real-time mobiel mestanalyse apparaat te ontwikkelen.

Dit apparaat moet in staat zijn zowel een snelle als een betrouwbare mestanalyse te maken. Dit apparaat kan voor mesttransporten de laboratoriumtesten vervangen en zodoende een efficiëntere, en snellere basis voor de mestboekhouding worden. Een ander voordeel wordt gevormd doordat bij het uitrijden van de mest het nutriëntenge-halte van de mest direct beschikbaar is. NIRS kan tevens bij het uitrijden automatisch gedoseerd worden in kg stikstof of fosfaat per hectare wat precisiebemesting optimaliseert. Om dit te realiseren is het doel van dit project onder meer het integreren van NIR (Near Infra Red) Spectrometrie op mesttanks en -voertuigen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen