Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Noordduinen: beton maakt plaats voor grijze duinen

Looptijd: van 1 september 2010 tot 31 december 2013

Het duinengebied Den Helder-Callantsoog is een Natura 2000-gebied waar de oorspronkelijke habitat – vaste kustduinen met kruidvegetatie, de zogenaamde 'grijze duinen' – nog meer dan de helft van de oppervlakte beslaat. De nog aanwezige betonnen oppervlakten en gebouwen, achtergelaten door het leger, zullen worden afgebroken om het grijze duinenbestand uit te breiden. Uitdroging en verrijking van de bodem zullen worden tegengegaan om vochtige duinvalleien te creëren. Van bepaalde gebieden zal de toegankelijkheid worden verbeterd, terwijl kwetsbare gebieden zullen worden beschermd. Er worden een aantal communicatiemiddelen ontwikkeld om belanghebbenden en het grote publiek te informeren over dit project en over Natura 2000.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen