Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

NXG

Looptijd: van 2 januari 2018 tot 18 april 2020


Chronische wonden zijn voornamelijk een probleem voor ouderen Constante monitoring van chronische wonden is nodig om het helingsproces te evalueren en gedurende de behandeling te kunnen beslissen over eventuele bijstelling van therapie en/of medicatie op het behandelingsvlak.

NXG staat voor Next Generation Wondmonitoring. Door de ontwikkeling van moderne technologieën wordt wondmonitoring op zowel het niveau van de eerste lijn als in een thuis(-zorg)situatie mogelijk met een verlaging van medische risico’s en kosten bewerkstelligt.

De NXG zal als een ultraportable apparaat worden vormgegeven, met als basis een smartphone gecombineerd met een click-on unit. De smartphone beschikt over de benodigde camera, beeldscherm, communicatiemogelijkheden en fungeert als minicomputer met onder andere specifieke wondanalyse-software. De click-on unit zal moeten beschikken over verschillende lasers en high power lichtbronnen om met het oog niet zichtbare wondverschijnselen te kunnen meten. Door middel van deze te ontwikkelen hardware softwaresystemen worden beeldopnamen van de wond gemaakt, geanalyseerd en automatisch vergeleken met vorige opnamen en de (genezings-)verschillen getoond. Hiermee zullen wondkleuren, wondvormen, wonddiepte(-profiel), wondvochtigheid en de veranderingen van deze parameters gemeten, geanalyseerd, opgeslagen en getoond worden. Het systeem is bedoeld om te kijken en te meten op afstand. De NXG stelt geen diagnoses, maar geeft diagnose meetgegevens.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen