Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Offshore Solar Demonstrator

Looptijd: van 5 april 2021 tot 4 april 2023
Plattegrond van de locatie van het project

Offshore solar is in potentie mogelijk de grootste duurzame energiebron van Nederland. Echter is de technologie nog opkomend en pas op relatief kleine schaal bewezen. Middels project Offshore Solar Demonstrator (OSD) zal deze technologie op MW-schaal worden gedemonstreerd, waarmee in de toekomst mogelijkheden voor grootschalige en geïntegreerde systemen in offshore wind parken ontstaan.

Oceans of Energy (OOE) is ontwikkelaar van offshore solar technologie en projecten. Sinds Q4-2019 opereert OOE de eerste - en zo ver enige - offshore solar pilot in de wereld. Het systeem heeft verscheidene winterstormen overleefd en de technologie is nu gereed voor opschaling.

Middels OSD zal OOE deze vervolgstap mogelijk maken, met als hoofddoelen om kosten verder te reduceren en de kwaliteit van het systeem te optimaliseren. Daarnaast worden de inzichten uit het project gebruikt ter evaluatie en ondersteuning van het LCOE-model en commercialisatieplan. Dankzij deze stappen verwachten wij offshore solar op korte termijn mogelijk te maken als duurzaam energie alternatief, zónder gebruik van schaars land.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen