Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Onbekend maakt onbemind Utrecht

Looptijd: van 1 januari 2018 tot 4 januari 2021
Onbekend maakt onbemind

Op de Utrechtse arbeidsmarkt is sprake van een forse mismatch: er komen te weinig leerlingen van de MBO opleidingen af in sectoren waar de vraag het grootste is. Het gaat daarbij vooral om de sectoren, handel, techniek/ict, logistiek, zorg en hospitality. Leerlingen overwegen het werken in deze sectoren niet, omdat ze er geen beeld bij hebben, niet weten wat het werk inhoudt, of het bij hen past en wat de toekomstperspectieven zijn.

JINC gaat 250 leerlingen uit de tweede, derde en vierde klas van het vmbo twee Bliksemstages, een Sollicitatietraining en deelname aan het project Carrière Coach aanbieden. De structurele combinatie van deze drie JINC-projecten van het vmbo is nieuw. Maar JINC heeft onvoldoende eigen middelen om dit project te betalen. Dankzij EFRO lukt het wel.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen