Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Onbemand bunkerponton

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 28 februari 2013

CIV (Coöperatieve  In- en verkoop Vereniging) Den Oever biedt al meer dan vijftig jaar allerlei producten en diensten op het gebied van visserij, natte aannemerij, beroepsvaart en watersport. Een bunkerboot die allerlei schepen bevoorraadde van onder meer diesel is hier een voorbeeld van. Deze boot was echter toe aan vervanging. CIV Den Oever wilde naast het regelen van vervanging ook inspelen op de toekomstige gasoliebevoorrading in de haven van Wieringen. Mede met EVF-subsidiegeld heeft zij het eerste onbemande bunkerponton van Nederland gerealiseerd. Dit is een soort tankstation waar beroepsvissers, sportvissers en de chartervaart bijvoorbeeld gasolie kunnen tanken. Het werkt met een passensysteem, waardoor zij dag en nacht van de diensten gebruik kunnen maken. CIV den Oever beheert daarnaast de HOI (Haven Ontvangst Installatie), waar de schepen het vuile water kunnen opslaan. Op vrijdag 10 mei as kunt u van 7.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 een kijkje nemen op het dan wel bemande bunkerponton. Onder het genot van een kopje koffie leert u meer over de geschiedenis van CIV Den Oever en de visserij, natte aannemerij, beroepsvaart en watersport in Wieringen.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen