Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Onbemande helikopter voor stedelijke gebieden

Looptijd: van 1 juli 2011 tot 30 juni 2012

Profileren van Zuid-Nederland als een toptechnologische regio . Met het stimuleren van Geocopter vanuit de Adviesregeling wordt aan de hoofd- en subdoelstellingen van OP-Zuid voldaan: - Het ontwikkelingstraject bevat innovatieve elementen met een hoog technologisch karakter; - Geocopter haalt externe kennis in huis, past deze toe en genereert hieruit omzet; - Geocopter is een startend (< 5 jr.) MKB bedrijf met ambitieuze maar realistische ondernemers; - De nieuwe te ontwikkelen onbemande helikopter vult een behoefte in de markt; - De bijdrage stimuleert innovatie en verhoogt het innovatieve vermogen; - Het project versterkt de concurrentiepositie en draagt bij aan de continuïteit van het bedrijf; - Het project zorgt voor extra werkgelegenheid binnen het bedrijf

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen