Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Onbemande systemen voor publieke en private Safety & Security

Looptijd: van 1 oktober 2018 tot 30 september 2022


Drone-technologie wordt ingezet om hulp- en beveiligingsdiensten zoals brandweer en politie te ondersteunen bij hun werkzaamheden
.

In dit project werken de partners samen aan het ontwikkelen van nieuwe technologie voor onbemande (drone) systemen aan de hand van twee scenario’s: autonome respons waarbij een drone uit zichzelf snel betrouwbare informatie over de melding vergaart en terugkoppelt en een kostenefficiënte verjaging van vogels bij vliegvelden. Bij inzet op een vliegveld of bij een incident verliezen hulpverleners en operators nu nog kostbare tijd aan besturing en navigatie van drones. Ook wordt er nog weinig gebruik gemaakt van sensoren die bijv. gassen en straling waarnemen. Alle partners in het project hebben in hun eigen veld veel kennis en expertise. Door samenwerking kunnen de bedrijven met behulp van de kennisinstellingen een flinke innovatiestap maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen