Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ondernemershuis op Zuid Fase I

Looptijd: van 6 mei 2008 tot 31 december 2011

Het Ondernemershuis vergroot het aantal startende en doorstartende ondernemers in Rotterdam, daarnaast houdt het goede en groeiende ondernemers in Rotterdam Zuid vast. Dat gebeurt o.a. door het aanbieden van diensten en producten aan ondernemers. Maar ook door startende, groeiende en allochtone ondernemers te bezoeken en door workshops en seminars te organiseren die de kwaliteit van de ondernemingen verbeteren. Het Ondernemershuis is een One-Stop-Shop voor ondernemers en het centrale ontmoetingspunt voor gevestigde en startende ondernemers is in Rotterdam - Zuid. Er zijn dagelijks 4 loketten geopend om ondernemers te ondersteunen met allerlei praktische zaken. De inspanningen leiden tot meer ondernemers, vermindering van het verstreksaldo van gevestigde ondernemers en een groei van de economische dynamiek en de bijbehorende werkgelegenheid

Samenwerking tussen : Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen