Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek

Looptijd: van 24 maart 2009 tot 28 februari 2012

Projectbeschrijving Het Ondernemershuis is een tweede thuis voor alle ondernemers in de Westelijke Mijnstreek, een plek waarin men kennismaakt, ideeën uitwisselt, elkaar helpt en versterkt. In dit huis zijn instanties gevestigd die de ondernemer kunnen helpen op tal van terreinen zoals het aanvragen van vergunningen of het regelen van financiële aangelegenheden. Bij de samenstelling van de diensten van het Ondernemershuis is ook gekeken naar de vraag van de ondernemer. Signalen in de regio gaven aan dat ondernemers het moeilijk hadden. Ze hadden grote en kleine problemen, bijvoorbeeld met vergunningen, personeel een financiering of product verbetering. Opvallend was dat ze soms aan de andere kant van de wereld naar de oplossing zochten, terwijl hun buurman mogelijk ook had kunnen helpen.     Waar liggen de behoeften van het MKB in de Westelijke Mijnstreek. Daarbij draait het dus om de vraag. Anderzijds draait het om het antwoord want heeft de ondernemer een vraag dan is de kans groot dat hij/zij meteen een antwoord krijgt. Is verdere actie noodzakelijk, dan ontmoet de ondernemer in het Ondernemershuis de partner die hem/haar verder kan helpen in het vervolgtraject.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen