Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ondersteuning Innovatief Ondernemerschap Flevoland

Looptijd: van 1 augustus 2007 tot 31 december 2013

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland wil samen met de partners een impuls geven aan de groei van de Flevolandse economie. Het project wordt uitgevoerd in samenhang met het project van Kansen voor West: 'Kansen voor Flevoland'.

Het project richt zich op het stimuleren van innovatie, het geven van management-ondersteuning en het tot stand brengen van samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, kennisinstellingen en onderwijsinstituten. Daarnaast richt het zich ook op het acquireren van buitenlandse bedrijven in de 8 belangrijkste sectoren. Deze sectoren zijn: materiaaltechnologie, water, toerisme, ICT, energie, creatieve industrie, life sciences en medische technologie en geomatica.

Het project wil de groei in de Flevolandse economie stimuleren door bedrijven te financieren, advies te geven, ondernemers via collectieven voor te lichten en bewust te maken en startende ondernemers te begeleiden en ondersteunen. Bij startende ondernemers gaat het vooral om succesvolle studenten en stagiaires van onderwijs- en kennisinstellingen te stimuleren om zich als zelfstandige ondernemer te gaan vestigen.

Samenwerking tussen : Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland B.V., Syntens, KvK en de Provincie Flevoland.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen