Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Onderwaterlassen met hoge reksterkte

Looptijd: van 1 april 2016 tot 31 maart 2017
Plattegrond van de locatie van het project

 

De aanleiding van het project is het feit, dat er wereldwijd geen laselectrodes worden aangeboden die onder andere een gegarandeerde reksterkte hebben.

Op dit moment wordt zoveel mogelijk standaard materiaal gebruikt, waarbij het probleem is, dat het materiaal en de las te snel afkoelen, wat een negatief effect heeft op de kwaliteit van het materiaal en de las. Bovendien kan men het effect niet kwantificeren.


Een ander probleem is dat bij onderwaterlassen geen hoge hoge rekgrens wordt behaald, daar men al tevreden met een resultaat van een verbinding.
Men zal binnen dit project nieuwe lastoevoegmaterialen ontwikkelen, waarmee deze voorwaarden wel behaald worden. Daartoe zal men samen met Dutch Welding het nieuwe product ontwikkelen waarbij Dutch Welding de extern deskundige is.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen