Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Onderzoek aalvisserij spaarbekkens

Looptijd: van 1 augustus 2010 tot 31 juli 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Het project Onderzoek aal visserij Spaarbekkens heeft twee doelstellingen behaald:

  • De vangst van schieraal met als doel over de dijk zetten zodat de schieraal op weg kan naar de Sargassozee om daar aan de paai deel te nemen.
  • Bepaling van invloed van de visserij op het aanwezige bestand.

Het onderzoek hoe groot de natuurlijke intrek van poot- en glasaal in de spaarbekkens is verliep moeizaam. De uitvoering viel tegen, waardoor slechts zeven alen werden gevangen. De conclusie kan dan zijn dat de huidige intrek op de spaarbekkens waarschijnlijk heel laag is.

Het project heeft nieuwe kennis opgeleverd, maar niet alle onderzoeksvragen zijn voldoende beantwoord. De aanbeveling is dan ook om het aanwezige aalbestand nog enige jaren te blijven volgen. Niet alleen de benutting van het bestand op de spaarbekkens in perspectief te stellen, maar ook elders.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen