Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Onderzoek laagwaardige biomassastromen Bio-WKK in Ede

Looptijd: van 1 april 2015 tot 31 maart 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Met het oog op meer bio-energieproductie en de diversificatie van biomassagebruik is de wens van Groene Energie Ede (GEE) om laagwaardige biomassa in te gaan zetten voor duurzame energieproductie. Momenteel zijn er een aantal onduidelijkheden over de haalbaarheid van gebruik van deze laagwaardige biomassa-stromen waaronder beschikbaarheid, kwaliteit en prijs. De verbrandingsketel zal aangepast moeten worden aan de brandstofmix. De financiële haalbaarheid van de meerkosten is onbekend. Tevens is een leveringsplan voor jaarrond leveren laagwaardige biomassa en onderzoek naar de wet- en regelgeving onderdeel van dit project. Doelstelling van het project is om de haalbaarheid van een bio-WKK op laagwaardige biomassa te bepalen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen