Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Onkruidbeheersing met cloud connaected embedded vision & neurale netwerken

Looptijd: van 2 oktober 2017 tot 18 december 2019


Op dit moment is het spuiten met onkruidbestrijdingsmiddelen de goedkoopste manier om onkruid op (half)verhardingen te bestrijden.

Dit heeft echter een negatief effect op het milieu, en dus ook voor de volksgezondheid. De projectpartners willen in dit project een intelligent en duurzaam onkruidbestrijdingssysteem ontwikkelen voor (half)verhardingen op basis van ‘kokendheet watertechnologie’. Het doel is om een systeem te ontwikkelt die de locatie, grootte en soort onkruid detecteert, waarna het onkruid wordt bestreden met een op maat gemaakte duurzame oplossing.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen