Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontdek Europa op de fiets (INTERREG D-NL)

Looptijd: van 14 mei 2016 tot 14 mei 2016
Plattegrond van de locatie van het project

In de Euregio Rijn-Waal organiseert het INTERREG-programma Deutschland-Nederland drie fietsroutes door de prachtige natuur en de heuvelachtige landschappen van de omgeving en laat u tegelijkertijd een aantal projecten zien die met Europese subsidies zijn ondersteund.

De drie fietsroutes beginnen in Nijmegen, 's-Heerenberg en in het Reichswald en zijn gedeeltelijk gebaseerd op bestaande routes, zoals de Via Romana. Het is ook mogelijk om halverwege de route te beginnen met fietsen.

Alle fietsroutes komen in de pauze samen bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve, waar een projectenmarkt en een picknick voor u georganiseerd is een u het historische Haus Schmithausen kunt bezichtigen. Aansluitend zal er een lezing worden gehouden over een actueel Europees onderwerp.

Neem dus in het pinksterweekend een sportief kijkje over de grens. Aarzel niet en pak uw kans om Europa bij u in de buurt te ontdekken! Download hier de route

Als u zich aanmeldt door middel van een mailtje aan info[at]deutschland-nederland.eu krijgt u een routeboekje toegestuurd en een bon voor een gratis consumptie.

 

Wanneer? Zaterdag 14 mei, v.a. 10 uur                                                                                               

Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu / www.euregio.org

Wist je dat

De subsidieregelingen INTERREG Deutschland-Nederland gelden zowel voor Duitse als voor Nederlandse projectpartners. Dat is bijzonder, want bij de meeste internationale programma’s gelden vaak toch nog nationale regelingen. Door de gezamenlijke regelingen wordt gewaarborgd dat alle subsidieontvangers gelijk behandeld worden. Het leidt er soms wel toe dat regelingen anders zijn dan u gewend bent (en soms ook wat moeilijker).

Voor de sectoren Energie, Health, Agrifood, Logistiek en HTSM zijn er in samenwerking met experts uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid “strategische initiatieven” opgesteld. Dat zijn thematische kaders waarbinnen elk INTERREG-project in betreffende sector moet vallen. Zo wordt ervoor gezorgd dat INTERREG bijdraagt aan de benodigde innovaties binnen deze belangrijke sectoren.

Met de zogenoemde “kaderprojecten” wordt in het programmagebied geld ter beschikking gesteld voor mini-projecten zoals een uitwisseling tussen twee scholen of bijvoorbeeld sportverenigingen. Juist deze activiteiten zorgen ervoor dat er draagvlak ontstaat voor de grensoverschrijdende samenwerking, ook later op een groter niveau. Voor het aanvragen van een subsidie kunt u terecht bij de Euregio bij u in de buurt (zie voor meer informatie onze website www.deutschland-nederland.eu)

Door het Duitse federale systeem hebben de deelstaatregeringen van Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen relatief veel eigen bevoegdheden. INTERREG valt onder de taak van de deelstaten en niet van de federale regering in Berlijn. Het kan dus zijn dat u met verschillende ministeries of contactpersonen te maken heeft.

Binnen een aantal projecten bestaan mogelijkheden om als MKBer “aan te haken” zodat u niet wordt geconfronteerd met lange procedures en snel kunt beginnen met uw innovatieve projectidee. Neemt u contact op met uw regionale programmamanagement voor de precieze mogelijkheden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen