Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Ontwikkelen kosteneffectieve besturingselektronica voor een waterstofcompressor module

Looptijd: van 1 juni 15 tot 29 februari 16
Plattegrond van de locatie van het project

HyET ontwikkelt een waterstofcompressor op basis van elektrochemische technologie. Hiervoor zal HAN i.s.m. Ascos besturingselektronica ontwikkelen. Deze elektronica moet het mogelijk maken een relatief goedkope compressormodule te maken op basis waarvan de elektrochemische waterstofcompressor op grote schaal ingezet zou kunnen worden. De ontwikkelde elektronica zal specifiek voor deze toepassing zowel de CVM (Cell Voltage Measurement) functionaliteit bieden, als de mogelijkheid een relatief goedkoop controller platform te gebruiken. Om te waarborgen dat de ontwikkelde besturingselektronica ook goed en goedkoop geproduceerd kan worden, wordt al in de ontwerpfase een producerende partij ingeschakeld, die later verantwoordelijk wordt voor de productie.Voor de door HyET ontwikkelde elektrochemische waterstofcompressor is alleen tegen zeer hoge kosten bruikbare besturingselektronica verkrijgbaar. Ondanks de duidelijke voordelen van HyETs technologie worden de kosten zo te hoog om commercieel haalbaar te zijn, zowel voor kleine (test-) modules als voor grootschalige toepassing van HyETs technologie (bv. t.b.v. waterstof-tankstations). Door specifiek voor deze toepassing besturingselektronica te ontwerpen wordt verwacht de kosten daarvan sterk omlaag te kunnen krijgen. HyET is een klein bedrijf dat de hiervoor benodigde expertise niet in huis heeft. Vandaar dat deze ontwikkeling moet worden uitbesteed.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen