Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Ontwikkelen milieuvriendelijke corrosiebeschermingsmiddelen

Looptijd: van 29 januari 2009 tot 31 maart 2013
Plattegrond van de locatie van het project

Diffutherm is voornemens als eerste producent watergedragen coatings en waxen op de after-market te brengen die minimaal dezelfde eigenschappen bezitten als de VOC-gedragen producten die nu op de markt zijn. De producten moeten milieuvriende lijker worden door het gebruik van giftige oplosmiddelen uit te bannen. Tevens moet de produceerbaarheid van die waterlijker worden door het gebruik van giftige oplosmiddelen uit te bannen. Tevens moet de produceerbaarheid van die water gedragen coatings drastisch verhoogd te worden en dienen de aanbrengmethoden zo veel mogelijk ongewijzigd te blijven.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen